Manifestations: Will the Future Design Us?

Manifestations wordt geïnitieerd en georganiseerd door Stichting Art and Technology. Het is haar missie om een gezonde, inclusieve ontwikkeling van technologie te promoten, een ontwikkeling die meer gericht is op menselijkheid en een positieve bijdrage levert aan de hele maatschappij. De organisatie wil bijdragen aan een wereld waarin mensen elkaar beter leren begrijpen. Door het doorbreken van de ‘kunstbubbel’ maakt de stichting kunst en technologie meer toegankelijk voor een breder publiek. Het evenement Manifestations brengt mens en technologie dichter bij elkaar op een verwelkomende, speelse manier.

VISIE

Technologie stelt ons in staat nieuwe, bijna onvoorstelbare dingen te creëren. Maar onwetendheid over en onbekendheid met alle snelle ontwikkelingen maakt veel mensen angstig of onrustig. De stichting richt zich op dit technologisch analfabetisme door het publiek in staat te stellen de ontwikkelingen in technologische innovaties beter te begrijpen. Stichting Art and Technology is ervan overtuigd dat het publiek in staat is betere, gezondere keuzes te maken wanneer zij in staat zijn kritisch na te denken over het onderwerp. Aan de ene kant streeft de organisatie ernaar het publiek te doen ontwaken uit technologische onwetendheid en voorop te gaan in digitaal activisme. Aan de andere kant bevraagt de organisatie de rol van technologie in de maatschappij. Samen willen we in beweging komen, mensen in contact brengen met technologie en onmisbare kennis overdragen.

HISTORIE

De oprichter en drijvende kracht achter Stichting Art and Technology is Viola van Alphen. Zij werkt als curator onder de naam ViolaVirus and is bekend van vele projecten op het gebied van Art&Tech. De stichting is opgericht ten behoeve van onderzoek op het gebied van multimedia kunst, met speciale aandacht voor innovatie en technologie. Stichting Art and Technology geeft hier invulling aan door het organiseren van tentoonstellingen, ondersteuning en begeleding van kunstenaars en projecten, promotie van kunstenaars en supervisie op verschillende kunstvormen. Sinds 2016 presenteert de stichting het festival Manifestations in Eindhoven.